fbpx

Kui tunned, et soovid mõnel teemal lähemalt arutada, võid alati broneerida tasuta konsultatsiooni. Ootame sind ka veekonverentsile.

Kogu tõde Kangeni veeteadusest.

[VIITED 20+ ALGALLIKALE] Kangen vee teadus ehk kogu tõde Kangen veest

Ioniseeritud, aluseline, struktureeritud antioksüdantne vesi otse sinu kraanist, iga päev, alati samas teaduslikult tõestatud kvaliteedis. Siin on ülevaade, miks me räägime ioniseeritud Kangen veest ja mis see ikkagi on, koos lisatud allikatega – saad nendega huvi korral põhjalikumalt ise tutvuda.

Jaapanist pärit Kangeni vee taga olev teadus tiirleb peamiselt leeliselise vee tootmiseks kasutatava elektrolüüsi protsessi ümber. See protsess hõlmab vee eraldamist happelisteks ja aluselisteks komponentideks elektrivoolu abil. Arvatakse, et aluseline komponent, mida tuntakse leeliselise elektrolüüsitud veena (AEW), avaldab kasulikku mõju inimeste tervisele, eriti seoses seedetrakti sümptomitega[1].

Jaapanis on tervishoiu-, töö- ja hoolekandeministeerium heaks kiitnud AEW meditsiiniseadmena, kuna see on näidanud tõhusust selliste sümptomite leevendamisel nagu kõrvetised, ebamugavustunne kõhus, kõhupuhitus, kõhulahtisus ja kõhukinnisus[1]. 

AEW tootmiseks kasutatav elektrolüüsiprotsess hõlmab veemolekulide lagunemist happelisteks ja aluselisteks komponentideks, mille tulemuseks on tavalisest veest kõrgem pH-tase vees[1].

Teadusringkonnad on läbi viinud uuringuid AEW mõju kohta inimeste tervisele, sealhulgas topeltpimedas, randomiseeritud kontrollitud uuringus, mille käigus leiti, et AEW parandab tõhusalt seedetrakti sümptomeid[1].

Allikad

[1] Daily ingestion of alkaline electrolyzed water containing hydrogen … – NCBI

Kangeni vee joomisel on mitmeid eeliseid

1. Täiustatud hüdratatsioon: Kangeni vett omastab organism väidetavalt selle ainulaadse molekulaarstruktuuri tõttu kergemini, mis võib kaasa tuua parema hüdratatsiooni ja üldise tervise[2][3].

2. Antioksüdantsed omadused: Kangen vesi sisaldab negatiivselt laetud ioone, mis toimivad antioksüdantidena, aidates neutraliseerida vabu radikaale ja potentsiaalselt vähendada oksüdatiivset stressi[2][3].

3. PH-tasemete tasakaalustamine: Kangeni vee aluseline olemus aitab säilitada kehas tervislikku pH-tasakaalu, mis on optimaalse tervise jaoks hädavajalik[3].

4. Parem seedimine: Mõned Kangeni vee pooldajad väidavad, et see võib parandada seedimist, vähendades mao happesust, kuigi selle kinnitamiseks on vaja rohkem uuringuid[3].

5. Võõrutus: Arvatakse, et Kangen vesi aitab detoksifitseerimisel kehast välja happelisi jääkaineid, toetades maksa ja neerude loomulikku võõrutusfunktsiooni[3].

6. Parem sportlik sooritusvõime: Kangeni vee suurepärased niisutusomadused võivad olla kasulikud sportlastele ja fitness-entusiastidele, parandades vastupidavust ja lihaste funktsiooni[3].

7. Pikaealisuse soodustamine: vee looduslikke eeliseid suurendab selle aluselisus, mis arvatavasti toetab üldist heaolu ja pikaealisust[2].

8. Vabade radikaalide eemaldamine: Kangeni vee antioksüdantsed omadused võivad aidata neutraliseerida vabu radikaale, mida seostatakse vananemise ja krooniliste haigustega[2].

9. Mikroklasterdamine: Kangeni vee ainulaadne molekulaarstruktuur, mida nimetatakse mikroklastriks, avaldab tervisele mitmesuguseid eeliseid[2].

10. Parem maitse ja tekstuur: Kangeni vett kirjeldatakse kui tavalise veega võrreldes parema maitse ja tekstuuriga, mis muudab selle joomise nauditavamaks[2].

Need eelised põhinevad Kangeni vee ainulaadsetel omadustel, sealhulgas selle elektrolüütiliselt redutseeritud vesinikurikkal koostisel ja võimel neutraliseerida happelisust kehas[2][3].

Allikad

[2] Benefit of kangen water

[3] The Health Benefits of Kangen Water – Oxygen Centre

Enagici veeionisaatorite abil toodetud Kangeni vesi on teatud tüüpi leeliseline vesi, mis erineb teistest leeliselise vee tüüpidest oma elektrolüütiliselt redutseeritud omaduste tõttu, mis võivad muuta selle molekulaarselt vesinikurikkaks[4][5].

Allikad

[4] Kangen Water vs Alkaline Water: What’s the Real Story? – Naturopress

[5] Kangen Water vs. Natural Alkaline Water: Unveiling the Truth – LinkedIn

Kangeni vesi ja tavaline kraanivesi erinevad mitme peamise aspekti poolest

1. pH tase: Kangeni vee pH tase on kõrgem, tavaliselt vahemikus 9 kuni 10 või kõrgem, samas kui tavalise kraanivee pH tase võib varieeruda ja selle pH on sageli madalam[6][7].

2. Elektrolüüs: Kangeni vett toodetakse elektrolüüsi abil, mis hõlmab veemolekulide eraldamist happelisteks ja aluselisteks vooludeks elektrivoolu abil. Tavaline kraanivesi seda protsessi ei läbi[6].

3. Vesinikusisaldus: Kangeni vesi on rikas molekulaarse vesiniku poolest, kuna sellel on elektrolüütiliselt redutseeritud omadused, mida tavalises kraanivees tavaliselt ei leidu[6].

4. Ebapuhtused: Kangeni aparaat on mõeldud tavalisest kraaniveest saaste filtreerimiseks. Tavaline kraanivesi võib sisaldada lisandeid, nagu kloor, mustus ja muud kahjulikud ained[7].

5. Tootmisprotsess: Kangeni vett toodetakse Enagici spetsiaalsete masinatega, mis kasutavad nii leeliselise kui ka happelise vee tootmiseks elektrolüüsi.[6].

Need erinevused aitavad kaasa Kangeni vee erilistele omadustele ja mitmetele eelistele võrreldes tavalise kraaniveega.

Allikad

[6] Kangen Water vs Alkaline Water: What’s the Real Story? – Naturopress

[7] Comparing Kangen Water® with Other Waters – Enagic Australia Pty Ltd

Kangeni vee maitset kirjeldatakse tavalise kraaniveega võrreldes eristuva ja pehmemana. Paljud kasutajad teatavad, et Kangen veel on siidisem tekstuur ja meeldivam maitse, mistõttu on see eelistatud valik igapäevaseks niisutamiseks[8][9].

Allikad

[8] Kangen Water vs. Regular Water: Key Distinctions – Reach Optimal Health

[9] Decoding Differences: Kangen Water vs. Regular Water – Aquatech India

Aga teadus?

Jah, on mitmeid teaduslikke uuringuid, mis on uurinud ioniseeritud vee (tuntud ka kui aluselise elektrolüüsitud vee (AEW)) igapäevase tarbimise mõju. Need uuringud on uurinud AEW võimalikku kasu tervisele, eriti seoses seedetrakti sümptomite ja veresuhkru tasemega.

Näiteks riiklikus biotehnoloogia teabekeskuses (NCBI) avaldatud uuringus leiti, et vesinikku sisaldava AEW igapäevane joomine mõjutas inimeste tervist, sealhulgas seedetrakti sümptomeid[10].

Teises ajakirjas International Journal of Allied Health Sciences avaldatud uuringus leiti, et aluselise vee tarbimisel võib olla kasulik mõju II tüüpi suhkurtõve ja insuliiniresistentsuse ennetamisel[11].

Lisaks vaadati ajakirjas International Journal of Allied Health Sciences avaldatud süstemaatilises ülevaates leeliselise vee tarbimise mõju inimeste tervisele ja jõuti järeldusele, et positiivset mõju avaldava leeliselise vee tarbimise kogus ja kestus on samaväärsed standardsete vedelikusoovitustega erinevate seisundite jaoks. [12].

Need uuringud näitavad teaduslikku huvi igapäevase ioniseeritud vee tarbimise võimalike tervisemõjude vastu. Uuringuid on kokku üle tuhande ja neid lisandub üle maailma iga päev.

Allikad

[10] Daily ingestion of alkaline electrolyzed water containing hydrogen … – NCBI

[11] Effectiveness of Alkali Water Consumption to Reduce Blood …

[12] EFFECTS OF ALKALINE WATER INTAKE ON HEALTH – IIUM Journals

Ioniseeritud vee mõju inimeste tervisele

Ioniseeritud vee peamised eelised on seotud selle võimega neutraliseerida organismi happesust. Ioniseeritud vesi aitab tasakaalustada happeliste toitude ja jookide mõju. Happelised toidud-joogid, mida tarbime, soodustavad erinevaid terviseprobleeme. Ioniseeritud vee leeliselised omadused aitavad neid happelisi aineid neutraliseerida, soodustades kehas tasakaalustatumat pH-d[13][14][15][16].

Näiteks Hiinas läbi viidud uuring näitas, et kõrge vererõhu, diabeedi ja kõrge kolesteroolitasemega ioniseeritud leeliselist vett tarbinud osalejate vererõhk, veresuhkur ja kolesteroolitase langesid märkimisväärselt[14]. Teises uuringus dokumenteeriti aluselise vee eeliseid larüngofarüngeaalse refluksi sümptomite vähendamisel ja üldise tervise parandamisel[14].

Ioniseeritud veel on antioksüdantsed omadused, mis aitavad kaitsta keha oksüdatiivse stressi ja vabade radikaalide põhjustatud kahjustuste eest. Seda toetavad uuringud, mis on näidanud aluselise vee diabeedivastast ja antioksüdantset toimet, samuti DNA-d kaitsvat toimet[15].

Kokkuvõtlikult võib öelda, et ioniseeritud vee mõju organismile on eelkõige seotud selle võimega neutraliseerida happesust ja anda antioksüdantseid omadusi.

Allikad

[13] Are There Real Health Benefits from Drinking Ionized Water?

[14] Ionized Alkaline Water: Health Benefits and FAQs – HomeWater

[15] Alkaline Water and Longevity: A Murine Study – PMC – NCBI

[16] Alkaline Water Benefits to Your Body & Life – Panasonic MY

Ioniseerimise protsess

Vee ioniseerimise protsess hõlmab veemolekulide eraldamist happelisteks ja aluselisteks komponentideks elektrolüüsi teel. See protsess tõstab vee pH taset, muutes selle aluselisemaks ja vähem happeliseks.

Ioniseeritud vett saab saavutada erinevate meetoditega, sealhulgas kasutades elektrilisi veeionisaatoreid, leeliselise seadistusega veefiltreid või magnetionisaatoreid. Need meetodid võivad jagada veemolekuli vastavateks ioonideks, vesinikuks ja hüdroksiidiks, millel on tarbimisel tervisele kasu[17][18][19].

Allikad

[17] Ionization Of Water – BYJU’S

[18] How to Ionize Water: 8 Steps (with Pictures) – wikiHow

[19] Water Ionization Constant Study Guide – Inspirit Learning Inc

Kangen vee kasutamine kodus

On leitud, et ioniseeritud vesi, eriti aluseline ioniseeritud vesi, omab puhastamisel mitmeid eeliseid.

1. Plekkide tõhus puhastamine: happeline vesi, mille pH on 3,0, on eriti tõhus kohvi-, tee- ja muude plekkide pesemisel lauanõudelt[1].

2. Toidukiudude pehmendamine: leeliseline ioniseeritud vesi võib pehmendada kiude sellistes toiduainetes nagu liha ja riis, muutes toidu valmistamise lihtsamaks ja tõhusamaks[1].

3. Veidra maitse eemaldamine: leeliseline ioniseeritud vesi võib tõhusalt eemaldada harjumatu või veidra maitse sellistest toiduainetest nagu spinat[1].

4. Maitseainete tõhus ekstraheerimine: leeliseline ioniseeritud vesi võib teelehtedest ekstraheerida rohkem maitsekomponente[1].

5. Glutamiinhappe umami komponentide tõhus ekstraheerimine: leeliseline ioniseeritud vesi suudab tõhusalt ekstraheerida toidust glutamiinhappe umami komponente, parandades roogade maitset[1].

Need eelised tulenevad peamiselt leeliselise ioniseeritud vee ainulaadsetest omadustest, mis sisaldavad vesinikku (H2) ja hüdroksiidioone (OH-)[20].

Allikad

[20] Alkaline Water Benefits to Your Body & Life – Panasonic MY

Lühikursus: vee tähtsus elus ja hea vee joomise väärtus kehale ja tervisele inimelus. Vee tähtsuse mõistmine meie elus ja kvaliteetse vee joomise eelistest meie kehale ja tervisele

Kui jäi teadmistest väheks, siis siin on veel viiteid:

The Simple Science Behind Kangen Water™ – YouTube

Kangen water pseudo science or real? : r/chemistry – Reddit

The Importance of Water – Kangen Water System – pH Clinic

Ultimate Hydration: The Benefits of Kangen Water

4 Reasons Why You Should Switch to Kangen Water™ Immediately!

Is there any difference between Kangen vs other Ionizers?

Comparing Kangen Water® with Other Waters – Enagic Australia Pty Ltd

Kangen Water vs. Hydrogen Water: Understanding the Differences

What are the differences in drinking water? – Enagic

Important Differences between Kangen Water and Alkaline Water

Kangen Water vs. Natural Alkaline Water: Unveiling the Truth – LinkedIn

Kangen Water vs Alkaline Water: What’s the Real Story? – Naturopress

Important Differences between Kangen Water and Alkaline Water

Alkaline Water and Longevity: A Murine Study – PMC – NCBI

[PDF] Studies and observations on the health effects of drinking …

Alkaline Water: Benefits, Side Effects, and Dangers – Healthline

The Disinfection of Drinking Water – NCBI

16.3: Self-Ionization of Water and the pH Scale – Chemistry LibreTexts

How to Ionize Water: 8 Steps (with Pictures) – wikiHow

Ionized Alkaline Water: Health Benefits and FAQs – HomeWater

The Disinfection of Drinking Water – NCBI

Are There Real Health Benefits from Drinking Ionized Water?